+31 6 46460637 contact@moederbedrijf.com

missie

Het moederbedrijf is het grootste bedrijf wereldwijd. Het doel is om alle moeders te verenigen in het moederbedrijf om daarmee de aandacht te vestigen op de grootste beroepsgroep ter wereld. Moederschap is een van de meest intensieve en mooie beroepen dat er bestaat. Het werk dat moeders wereldwijd verrichten lijkt zo vanzelfsprekend en normaal, maar als wij zouden stoppen met dit werk zou de wereld nooit meer hetzelfde zijn. Het moederschap is het oudste beroep ter wereld, maar in onze moderne tijd is het moederschap helaas  een bedreigd beroep aan het worden. We worden meer en meer door sociale, maatschappelijke en financiële normen gedwongen om tenminste een deel van ons moederschap af te staan. We moeten deel nemen aan het arbeidsproces om onze onafhankelijkheid te waarborgen. Er wordt in deze discussie niet gesproken over dat deel waar we al onze verantwoording voor hebben. Het lijkt zo gemakkelijk vervangbaar onze moederliefde.  Het moederbedrijf wil de aandacht en waardering voor het moederberoep vergroten.  En daarmee de positie van alle moeders verbeteren. Dus voor de in huis en buitenshuis werkende moeders.

Moeders werken gemiddeld 112 uur per week. Dit werk is onbetaald. Dit zorgt voor ongelijkheid. Ook als moeders hun werk deels uitbesteden aan bijvoorbeeld een kinderopvangorganisatie om een betaalde baan buitenshuis te nemen is het moeilijk om daarmee een volledig onafhankelijk bestaan voor zichzelf te realiseren.

De discussie dat vrouwen meer zouden moeten deelnemen aan het arbeidsproces zou direct ophouden als het werk dat moeders doen betaald wordt. Dat maakt moeders meteen zelfstandig. Natuurlijk kun je naast je betaalde moederschap ook ander werk doen, dat blijft een vrije keuze. Het is maar hoe jij het doet en hoe jij het wilt. Iedere moeder is uniek.

Vind jij dat moederschap ook een baan is? Open dan je eigen vestiging van het moederbedrijf. Je krijgt direct toegang tot allerlei leuke downloads waarmee je je eigen huishouding kunt professionaliseren.

Share This